skip to content

30 maart 2022

Elfi huisvest 150 Oekraïense vluchtelingen in Scharwoude

Scharwoude vluchtelingen opvang

Bron: FD 29 maart 2022 – Nelleke Trappenburg 


Vastgoedbedrijf Elfi stelt het nog te transformeren voormalige Strukton kantoorpand in Scharwoude ter beschikking voor de huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne. Het team van Elfi kwam direct in actie na het zien van de tragische beelden van de vluchtelingenstroom uit de Oekraïne. We hebben geen vrije huurwoningen, maar wel een portfolio met panden die we in de nabije toekomst gaan transformeren naar huurwoningen. Veel van deze panden zijn nog niet geschikt voor bewoning, maar in het voormalige Strukton kantoor in Scharwoude zagen we mogelijkheden. Elfi eigenaar Jasper de Rooij: “Ik hoefde geen seconde na te denken om dit initiatief te omarmen”.

In dit gebouw kunnen we gezinnen een ’thuis’ bieden met ruimte en privacy. We hebben 40 kamers die geschikt zijn voor 3-4 personen. Het gebouw heeft tevens gemeenschappelijke ruimten die ingericht kunnen worden voor sport, spel, koken en samenkomen. In totaal kunnen we ongeveer 150 vluchtelingen onderdak bieden.

Een oud kantoor omkatten tot opvanglocatie voor 150 vluchtelingen uit Oekraïne blijkt nog niet zo eenvoudig, vertelt Jasper de Rooij in het FD. Veel benodigde spullen zijn uitverkocht. ‘Iedereen krijgt straks een tweepersoonsdekbed op zijn eenpersoonsbed.’

Lees hier het artikel van het FD
Scharwoude elfi

Copyright 2023 Elfi

Disclaimer

Cookies

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden