skip to content

Onze visie op duurzaam

Elfi gaat in alles voor de lange termijn. En dus doen we bij elke aankoop van een gebouw eerst een life cycle analyse, waarmee we vaststellen wat het hoogst haalbare rendement is op het gebied van duurzaamheid. Zo bepalen we per project of we voor nieuwbouw of transformatie gaan.
Sustainable
Pexels saeed khokhar 8491089
Pexels los muertos crew 8853500

Bijvoorbeeld: bij nieuwbouw heb je meer CO2-uitstoot, maar wel een hogere certificering (A+++). En ook energieneutraal bouwen is bij nieuwbouw makkelijker te realiseren; we hoeven geen concessies te doen en kunnen het productieproces optimaliseren. Dit doen we onder andere door prefab-onderdelen te gebruiken en efficiënt met materialen om te gaan.

Bij transformatie is vaak alleen het ‘skelet’ van een gebouw herbruikbaar, waardoor je minder CO2 uitstoot tijdens de bouw, maar vaak wel een lagere certificering haalt. Bijvoorbeeld omdat je meer moet stoken.

Elk gebouw is anders, elk project heeft specifieke kansen en uitdagingen. Wij gaan altijd voor het hoogst haalbare duurzaamheidsrendement. Bekijk onze projecten om hier meer over te lezen.

Copyright 2023 Elfi

Disclaimer

Cookies

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden