skip to content

11 juli 2023

Elfi sponsort squasher Elfi Markus

Elfi markus

Gedurende de komende drie jaar zal Elfi de persoonlijke sponsor zijn van de 18-jarige professionele squasher Elfi Markus. We delen niet alleen dezelfde naam, maar ook de ambitie om naar de top te streven.


Elfi is een van de grootste squash-talenten van Amsterdam en droomt er al vanaf jonge leeftijd van om de absolute top te bereiken. Ze begon met squashen toen ze tien jaar oud was. Op haar twaalfde werd ze al Nederlands Kampioen in haar leeftijdscategorie. Het was dan ook een grote schok toen ze op haar dertiende een hernia kreeg en geopereerd moest worden, met de mededeling dat ze nooit meer zou kunnen sporten.

Voor Elfi brak er een zware tijd aan. Een arts in het Gelderse Vallei ziekenhuis vertelde haar echter: "Je rug kan het aan als je bereid bent om hard te trainen." Dit was het sprankje hoop dat ze greep om alsnog de top te bereiken. Elfi heeft meerdere operaties ondergaan, opnieuw gerevalideerd, hard getraind en vervolgens succesvolle toernooien gespeeld.

We bewonderen haar ontzettend sterke doorzettingsvermogen. Elfi traint momenteel hard voor een aantal toernooien die ze zal spelen namens de World Squash Federation. Ze hoopt binnen enkele jaren een volwaardige top 10-speler te worden. We wensen Elfi veel succes bij het verwezenlijken van haar dromen.

Copyright 2024 Elfi

Disclaimer

Cookies

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden