skip to content

Ampèrestraat

Alkmaar

Viaanse Molen wordt in de toekomst meer stad. Het gebied heeft op dit moment vooral een functie als kantoorgebied voor de stad en voor volkstuinen.
Elfi bezit in dit gebied 4 kantoorgebouwen aan de Ampèrestraat 15-17-19-21 om in de nabije toekomst te transformeren naar woningen.
Status

In ontwikkeling


Oppervlakte

45-60 m2


Beschikbaar

Onbekend


Viaanse molen
Onderdeel van deelgebied Viaanse Molen zijn de volkstuinen en het TAQA complex. Aan de dijk staat nog een tweetal monumentale boerderijen en onderdeel van de
Viaanse Molen zijn twee monumentale molens. Midden in de Viaanse Molen staat het bijzondere PEN-dorp complex. Een kantoorcomplex van de architect Bonnema met vooral een zeer bijzondere binnentuin van Mien Ruys. 

Het landschap van de Viaanse Molen is herkenbaar als een typisch polderlandschap van polderbomen, riet
en watergangen. Viaanse Molen wordt meer stad. Viaanse Molen mag in de toekomst transformeren naar een meer stedelijk woongebied gecombineerd met sociaal maatschappelijke voorzieningen en werken.

Eerste stap herontwikkeling gezet
Op de vastgoedbeurs Provada ondertekende Ward van de Braak, CEO van Elfi, op 12 juni 2024 de afsprakenbrief met de gemeente Alkmaar voor de ontwikkeling van woningen in de Viaanse Molen. Met deze ondertekening is de eerste stap gezet in de herontwikkeling van het kantorenpark. Elfi bezit in dit gebied vier kantoorgebouwen aan de Ampèrestraat, die ze in de nabije toekomst wil transformeren naar woningen. Viaanse Molen verandert van een werkgebied naar een nieuwe stadswijk van Alkmaar. Met ruimte om te wonen en te werken.

Heerlijk wonen in Alkmaar
Alkmaar is een historische stad met veel karakteristieke gebouwen en gezellige straatjes. Als je in Alkmaar woont, heb je toegang tot een breed scala aan voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, cafés en culturele activiteiten. Als je van natuur houdt, kun je genieten van de prachtige omgeving van Alkmaar, met zijn groene parken en nabijheid van de Noordzeekust. Alkmaar is een goede combinatie van stedelijke en landelijke charme.

Huurwoning Alkmaar
Ben je op zoek naar een huurwoning in Alkmaar? Schrijf je gratis in en we houden je op de hoogte over de voortgang van dit project.

Samen met de buurt

Voorzieningen in de omgeving.

Loading...

Copyright 2024 Elfi

Disclaimer

Cookies

Privacyverklaring

Gebruiksvoorwaarden